Bea ceai de menta pentru o minte ascutita!

In fiecare toamna pun la uscat cateva legaturi de menta, pe care le pastrez apoi in camara pentru a pregati ceaiuri aromate in perioada sezonului rece. Dupa ce am citit care sunt beneficiile pe care le poate aduce consumul de infuzie de menta, m-am convins ca obiceiul meu este cat se poate de sanatos.Iata insa care sunt actiunile benefice ale ceaiului de menta.

1. Stimuleaza inteligenta si reduce stresul
Bea ceai de menta inainte de culcare, astfel incat sa te bucuri de un somn linistit si odihnitor. In plus, menta are rolul de a stimula functiile cognitive si de actiona asupra simptomelor cauzate de anxietate si stres.

2. Are rolul de analgezic
Ceaiul de menta diminueaza crampele menstruale si cele provocate de problemele de digestie.

3. Trateaza simptomele gretii
Ceaiul de menta se foloseste si ca remediu impotriva gretii.

4. Intareste sistemul imunitar
Ceaiul de menta stimuleaza sistemul imunitar, deoarece este bogat in diversi nutrienti care reduc aparitiile bolilor si infectiilor din organism.

Alte beneficii: reduce apetitul, trateaza eruptiile cutanate, controleaza evolutia herpeselui.

De retinut:

Pentru adulti, doza recomanda de ceai de menta este de 3-6 g de frunze uscate de mena infuzate in jumatate de litru de apa, timp de 3-5 minute; la copii, doza se reduce la jumatate.
Recomandarea este ca ceaiul de menta sa se consume dupa mesele principale.
mentolul este principalul element activ al mentei, ceea ce inseamna ca trebuie sa verifici daca nu cumva esti alergic la aceasta substanta.

Autor: Alina Paduraru

Adauga comentariu


unu + = 10

7 Responses

 1. Ira
 2. IONESCU DANIELA
 3. Mihai
 4. Petre Stefana

  Căutam operator/operatoare calculator pentru publicare anunțuri. Nu este necesară prea multă experiență. Se lucrează comod de acasă sau de oriunde aveți acces la internet. Se oferă contract de comision. Cerințe: cunoștințe minime PC, seriozitate, perseverență, conexiune internet. Se acordă instruire gratuită sub forma unor lecții trimise pe mail. Câștigul depinde numai de dvs. Mai multe detalii puteți obține trimițând un e-mail cu subiectul ”INFORMAȚII” pe adresa stefanapetre”gmail.com

 5. Ani

  Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat, acum, de colaboratori din toate localitatile tarii, pentru o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna. Atentie, cerem seriozitate maxima! Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:
  [email protected]

 6. Teodora

  Oportunitate foarte buna pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: [email protected]

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 voturi, 4.64 din 5)