Cartoful dulce, un aliment sanatos

Cartoful dulce este un aliment sanatos, diferit fata de cel clasic, avand o forma lunguiata, miezul galben inchis sau portocaliu si un gust dulce.

Cartoful dulce are un continut bogat de vitamina A, vitamina C si mangan. De asemenea, se spune ca aceasta leguma contine de trei ori mai multi antioxidanti decat afinele.

Mai mult, contine potasiu, cupru, fier, carbohidrati, proteine si grasimi.

Originea cartofului dulce provine din regiunile tropicale ale Americii de Sud, fiind cultivat de peste 5000 de ani. In prezent, este cultivat in toate regiunile tropicale, acolo unde exista apa suficienta.

In tara noastra nu se cultiva, insa il poti gasi in marile magazine, la un pret mult mai mare comparativ cu cartoful clasic.

Cartofii dulci se pastreaza in cutii de carton sau ladite de lemn, feriti de surse de caldura, intr-o incapere inchisa si racoroasa.

Ca si cartofii traditionali, trebuie sa ii gatesti imediat ce ii cureti, deoarece miezul isi schimba culoarea si se innegreste.

Cum ii gatesti?

Poti gati diversificat cu cartofii dulci, la cuptor, aburi, piure sau folositi in mancaruri si supe.

Este foarte indicat in alimentatia copiilor, in special a bebelusilor (dupa sase luni).

Puteti prepara un piure din cartofi dulce pe care sa il serviti alaturi de o friptura; la aburi alatui de broccoli si branza sau chiar o placinta dupa reteta celei de dovleac.

Remediu natural pentru mai multe afectiuni

Cartoful dulce te apara de viroze, bronsite si este un bun calmant asupra stomacului. De asemenea, este de un mare ajutor in tratarea ulcerului gastric.

Adauga comentariu


7 × doi =

Nu există comentarii încă.

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (56 voturi, 3.96 din 5)