Cele mai bune sfaturi pentru curatarea gratarului

<b>Suntem in plin sezon al gratarelor, ceea ce inseamna si o munca suplimentara pentru curatarea acestora. Grasimea scursa si resturile de mancare vor modifica gustul noilor preparate, daca nu sunt curatate la timp.</b>

Daca iti doresti sa ai mereu un gratar ca nou, iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le respecti.

<b>1. Curata gratarul imediat dupa ce ai terminat treaba cu el</b>
Ca sa iti usurezi munca, cel mai bine este sa cureti gratarul imediat dupa ce ai luat ultima bucata de carne de pe el. Astfel, resturile lipite si grasimea acumulata nu au timp sa se intareasca.

<b>2. Foloseste o perie speciala din sarma si solutii de curatare</b>
Ai nevoie de o perie speciala cu dinti din sarma sau chiar de un burete de sarma pentru a elimina murdaria de pe gratar. Inmoaie gratarul in intr-un vas cu detergent de vase sau in alte solutii abrazive.
O metoda eficienta este sa pregatesti un amestec din <b>bicarbonat</b> de sodiu si apa (trebuie sa arate ca o pasta mai moale). Aplica aceasta pasta pe gratarul murdar si lasa sa actioneze peste noapte. In ziua urmatoare periezi gratarul bine si il clatesti cu apa calda.
<b>Cafeaua fierbinte</b> este de ajutor la randul sau pentru a inlatura grasimea de pe un gratar murdar: tot ce trebuie sa faci este sa lasi gratarul la inmuiat aproximativ o ora in cafea fierbinte, apoi sa il cureti cu peria de sarma.
<b>Soda caustica</b> isi dovedeste eficienta de fiecare data cand este vorba de inlaturarea grasimilor si reziduurilor arse. Pregateste o solutie din 50 ml de soda caustica si 1 litru de apa calda, apoi pune gratarul la inmuiat in respectivul amestec. Ai grija sa porti manusi de protectie si sa eviti atingerea acestei solutii (deoarece provoaca arsuri si iritatii grave), iar la final sa clatesti foarte bine gratarul.

<b>3. Nu uita sa previi lipirea alimentelor</b>
Gratarul tau nu se va mai murdari atat de mult daca inainte sa il folosesti aplici un spary de gatit anti-lipire sau ulei vegetal. Ulterior, gratarul se va curata foarte usor cu apa fierbinte si detergent degresant.
Spor la gratarit si la curatat! 🙂

Autor: Alina Paduraru

Adauga comentariu


sase × 9 =

Nu există comentarii încă.

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, 5.00 din 5)