De ce este bine sa consumi pepene galben

Parfumat, zemos si dulce, pepenele galben este vedeta sezonului pe tarabele taranilor din piete. Il mai recomanda si pretul foarte mic, dar si nenumaratele beneficii pe care le are pentru sanatate.

Pepenele galben este un fruct bogat in potasiu, fosfor, vitamina C, fluor, acid folic, colina, vitamina A, beta-caroten, luteina si vitamina K. Pe langa acestea, pepenele galben contine: vitamina E, calciu, magneziu, fier, magneziu, zinc si cupru.

Iata care sunt beneficiile aduse de consumul de pepene galben.

1. Mentine sanatatea ochilor
Pepenele galben previne aparitia bolilor de la nivelul ochilor datorita continutului ridicat de beta-caroten. Potrivit unor studii, s-a ajuns la concluzia ca o dieta bazata pe un consum mare de pepene galben a redus riscul de interventie chirurigicale pentru cataract.

2. Previne imbolnavirea de cancer
Fiind bogat in antioxidanti, pepenele galben inlatura riscul de cancer.

3. Este un tratament eficient impotriva constipatiei
Pepenele galben este un bun detoxifiant si se poate folosi cu succes pentru tratarea constipatiei.

4. Trateaza anemia si tulburarile de alimentatie
Pepenele galben se foloseste cu succes pentru tratarea anemiei si a tulburarilor alimentare, precum anorexia.

5. Intareste sistemul imunitar
Pepenele galben este recomandat pentru dieta femeilor cu varsta cuprinsa intre 45 si 67 de ani, dar si a copiilor. Vitamina C, pe care o contine pepenele galben, stimuleaza sistemul imunitar pentru a lupta impotriva infectiei si ucide bacteriile si virusii periculoasi datorita proprietatilor antibacteriene

Autor: Alina Paduraru

Adauga comentariu


− 3 = patru

Nu există comentarii încă.

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, 4.75 din 5)