Prajitura cu orez si branza

Usor

Ii poti incanta pe cei dragi cu o prajiturica delicioasa cu branza si orez.
Aluat:
300 de grame faina
100 de grame unt
100 de grame zahar
100 de grame alune macinate
1 ou
1 pachet de zahar vanilat
1 varf de cutit de sare
Compozitie branza:
500 de grame branza de vaci
3 pahare de orez cu lapte (gata fiert)
100 de grame zahar
2 linguri de lapte
2 linguri de zeama de lamaie
20 de grame amidon
3 oua
Plus:
ulei (pentru uns tava)
1.2 kilograme mere
8 piscoturi
Framanta aluatul fraged si lasa-l sa se odihneasca la frigider, aproximativ 40 de minute.

Separa albusurile de galbanusuri.

Amesteca bine branza de vaci cu galbenusurile, laptele, zaharul, amidonul, si zeama de lamaie.

Incorporeaza orezul pe care l-ai fiert inainte in lapte.

Albusurile le bati spuma tare, apoi le incorporezi usor in compozitie.

Intinde aluatul si asaza-l pe tava pe care ai uns-o cu ulei.

Presara deasupra piscoturile faramate.

Curata merele, taie-le feliisi asaza-le peste aluat si piscoturi.

Toarna apoi compzitia cu orez.

Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.

Da prajitura la cuptor, las-o 20 de minute, apoi reduce temepratura la 180 de grade Celsius.

Mai lasa 40 de minute sa se coaca.

Dupa ce stingi focul, lasa prajitura sa stea 10 minute in cuptor.

Adauga comentariu


noua + = 11

Nu există comentarii încă.

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, 5.00 din 5)