Prajitura pufoasa cu aluat din ricotta

50 minute
Mediu
6 portii

Pentru cafeaua de dimineata puteti pregati aceasta prajiturica pufoasa si aromata, cu aluat din ricotta.
120 g unt nesarat
275 g zahar pudra
2 lingurite coaja rasa de lamaie
4 oua, la temperatura camerei
240 g faina de migdale
300 g ricotta
fulgi de migdale, pentru decor
Mixeaza intr-un bol incapator untul, zaharul pudra si coaja de lamaie (intregul proces ar trebui sa dureze in jur de 8 minute, pana compozitia devine spumoasa si cremoasa).

Adauga apoi, rand pe rand, galbenusurile, faina de migdale si ricotta.

La final, peste compozitia respectiva adaugi si albusurile batute spuma de bezea.

Toarna aluatul intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si presara peste aluat fulgii de migdale.

Lasa prajitura la copt, la temperatura medie, circa 35 de minute.

Pofta buna!

Adauga comentariu


sapte − = 3

Nu există comentarii încă.

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, 5.00 din 5)