Prajitura rasturnata cu mere

60 de minute
Mediu
6 portii portii

In weekend ar merge o prajitura cu aroma de toamna, nu?
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
4-5 mere
3 linguri zahar brun
300 ml smantana
Curata merele de coaja, taie-le felii, apoi aseaza-le intr-o tava rotunda. Presara peste ele zaharul brun.

Da totul la cuptor 10 minute, apoi lasa merele sa se raceasca.

Intre timp, pregateste aluatul. Mixeaza galbenusurile de ou cu zahar, pana obtii o compozitie spumoasa.
Separat, mixeaza albusurile, ca la spuma de bezea.

Amesteca compozitia de galbenus cu faina, apoi incorporeaza usor si bezeaua.

Toarna aluatul obtinut peste compozitia de mere, apoi da totul la copt, la foc mediu, circa 25 de minute. Lasa prajitura la racit, apoi bate frisca.

Acopera prajitura cu frisca proaspata, apoi decoreaza prajitura cu bombonele decorative.

Adauga comentariu


8 − unu =

Nu există comentarii încă.

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 voturi, 4.67 din 5)