Prajitura Victoria

80 de minute
Mediu
8 portii portii

Daca ai pofta de un desert simplu, pe care s ail servesti dimineata la ceai, incearca prajitura Victoria- inspirata din bucataria britanica.
175g unt la temperatura camerei
175g zahar brun
3 oua mari
175g faina
1/2 plic praf de copt
300g dulceata/gem, la alegere
200 g frisca
zahar pudra vanilat
Mixeaza untul cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa.

Adauga ouale, unul cate unul, apoi incoporeaza faina cernuta si amestecata cu paful de copt.

Dupa ce ai obtinut o compozitie omogena, toarn-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si las-o sa se coaca, la 180 de grade, circa 20 de minute.

Lasa pandispanul obtinut sa se raceasca, apoi taie-l pe jumatate.

Pregateste si frisca din smantana lichida.

Unge una dintre jumatatile de pandispan cu dulceata, apoi asaza un strat de frisca, iar la final, acoper-o cu cea de-a doua jumatate de pandispan.

Pastreaza prajitura la frigider pana in momentul servirii, apoi pudreaza-o cu zahar vanilat.

Adauga comentariu


− sapte = 0

Nu există comentarii încă.

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, 5.00 din 5)