Sfaturi culinare

Prajituri cu fructe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 voturi, 4.59 din 5)
Prajiturile cu fructe sunt mult mai gustoase si nu se inmoaie repede daca inainte de coacere, ungeti blatul din coca de biscuit sau din aluat fraged pe partea inferioara cu un strat gros de smatana citeste

Omleta gustoasa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (72 voturi, 4.38 din 5)
Pentru a prepara o omleta gustoasa pune cate o lingura de branza sau cascaval pentru fiecare ou, iar la sfarsit, o lingura de lapte dulce citeste

Cum fierbem broccoli

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 voturi, 4.89 din 5)
Broccoli are nevoie de o metoda speciala de fierbere pentru ca altfel bucatelele nu vor fi la fel de bine patrunse citeste

Invata cum sa ai cea mai buna friptura de vita la gratar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, 5.00 din 5)
Fiindca este un pic pretentioasa, carnea de vita este o provocare in bucataria multor gospodine. Daca vrei o friptura la gratar gustoasa, frageda si bine patrunsa, se recomanda ca bucatile sa fie taiate perpendicular pe... citeste

Cum congelezi pastaile de fasole

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, 4.00 din 5)
Pentru a pregati mancaruri sanatoase si delicioase si in perioada iernii, poti apela cu incredere la metoda congelarii. Atat pastaile galbene, cat si cele verzi se pastreaza foarte bine in congelator. Spala bine fasolea, apoi taie... citeste

Cum sa te bucuri de gustul mereu proaspat al piperului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, 5.00 din 5)
Daca este macinat, piperul isi va pierde aroma; astfel, cel mai bine este ca la mancaruri sa folositi boabele intregi, pe care le rasnesti pe loc cu ajutorul instrumentelor specifice. Pentru un plus de aroma si... citeste

Secretul pentru o zacusca perfecta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, 5.00 din 5)
Daca alegi sa coci ceapa pentru zacusca inainte de a adauga peste restul ingredientelor, atunci rezultatul va fi cu adevarat unul deosebit.... citeste

Invata cum sa pastrezi culoarea uleiului in care prajesti cartofii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, 5.00 din 5)
Daca iti doresti sa utilizezi uleiul de prajit cartofi de mai multe ori, poti incerca un truc simplu si eficient: pune in vasul in care il pastrezi coaja de la un ou.... citeste

Cum sa prepari cel mai gustos sos de friptura

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, 4.00 din 5)
Daca adaugi cateva felii de mar in sosul de friptura acesta devine mai parfumat si mai gustos. Iar pentru o nota usor sofisticata poti incerca sa adaugi si o lingurita de cafea macinata.... citeste

Cum fierbi mai repede orezul

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, 5.00 din 5)
Daca iti doresti sa nu astepti prea mult cand fierbi orezul, tot ce trebuie sa faci este sa il lasi in prealabil la inmuiat intr-un recipient cu apa rece. Se recomanda sa fie bine spalat... citeste

Cum taiem carnea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 voturi, 4.67 din 5)
Carnea cruda, fiarta sau fripta, se taie de-a curmezisul fibrelor. In felul acesta din carne nu se scurg sucurile, iar cand se consuma se mesteca si se digera mai usor citeste

Cum sotam carnea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 voturi, 4.06 din 5)
Sotarea carnii se face prin frigerea rapida a acesteia in tigaie cu grasime infierbantata, la foc tare, descoperita. Prajindu-se aproximativ 5 minute pe fiecare parte, carnea trebuie sa se rumeneasca citeste

Cum preparam carnea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 voturi, 4.31 din 5)
Carnea de vaca poate fi consumata fie fripta potrivit, fie bine fripta, iar cea de vitel, porc, miel, trebuie in mod normal bine fripta citeste

Supa mai buna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 voturi, 4.70 din 5)
Supa va fi mai buna si mai gustoasa, daca punem carnea la fiert o data cu apa, favorizand astfel trecerea substantelor solubile din carne in apa citeste

Fierberea carnii

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 voturi, 4.60 din 5)
Fierberea carnii depinde de modul in care o preparam. Astfel, pentru obtinerea unui rasol gustos, carnea se introduce in apa clocotita, in felul acesta se impiedica trecerea in apa a substantelor solu citeste

Preparatele din legume

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 voturi, 4.17 din 5)
Preparatele din legume vor fi mai gustoase si mai satioase, daca atunci cand le servim la masa, adaugam in ele unt proaspat, smantanta, branza rasa sau oua citeste

Cum fierbem mancarurile cu mult lichid

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 voturi, 4.42 din 5)
Mancarurile cu mult lichid (piftie, supa, ciorba) in timpul fierberii nu se acopera ermetic cu capac, ci se lasa vasul descoperit intr-o parte, ca aburul sa poata iesi putin citeste

Indepartarea apei din legume

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 voturi, 4.55 din 5)
Pentru indepartarea excesului de apa din unele legume (vinete, dovlecei etc) care urmeaza sa fie folosite la diverse preparate dupa o prajire prealabila, acestea se taie, se presara cu sare citeste

Pregatirea bamelor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 voturi, 4.56 din 5)
Bamele se oparesc intr-o solutie de apa cu otet sau cu bors, timp de 5 minute, pentru inlaturarea substantei mucilaginoase, dupa care se clatesc in apa rece citeste

Ciupercile uscate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, 3.88 din 5)
Ciupercile uscate se spala in mai multe ape caldute, dupa care se pun la inmuiat in apa calda, in care se tin pana se umfla bine, apoi se pot folosi pentru preparare la fel ca cele proaspete citeste