Tarta cu caise si sirop de scortisoara

1 ora si 30 de minute
Mediu
6 portii portii

Tarta de caise si sirop de scortisoara este mult mai gustoasa daca se serveste dupa ce a stat la frigider.
300 g caise
400 ml apa
120 g zahar - ptr sirop
1-2 batoane scortisoara
100 g fulgi de migdale
500 g branza de vaci
3 oua
200 g zahar
80 g unt topit
1 lingura gris
3 linguri faina
1/2 plic praf de copt
1 praf de sare
Mixeaza branza cu zaharul, galbenusurile, untul si sarea. Pune faina treptat, praful de copt, grisul si albusurile batute spuma de bezea.

Pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la foc mediu, circa 35 de minute.

Intre timp, pregateste un sirop din 400 ml apa si 120 grame zahar, alaturi de batoanele de scortisoara. Lasa siropul la foc mic, iar cand zaharul s-a topit, adauga caisele desfacute in jumatati si fierbe-le usor, pana se inmoaie.

Scoate caisele, dar lasa siropul la fiert in continuare, pana se ingroasa.

Scoate prajitura rumenita, aseaza deasupra ei jumatatile de caise, apoi toarna siropul deasupra.

Presara fulgii de migdale.

Serveste tarta dupa ce s-a racit bine.

Adauga comentariu


9 × = noua

Nu există comentarii încă.

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 voturi, 4.75 din 5)