Tartă cu prune şi ghimbir

medie
4 portii

Cel mai roditor sezon ne bate la usa, pregatit sa ne surprinda cu fructe si legume care mai de care mai savuroase si mai sanatoase. Gusta din belsugul fructelor de sezon si pregateste deserturi de casa racoroase si rapide pentru a surprinde bucuria in ochii celor dragi!

Pentru ca abundenta fructelor de sezon ne inunda cu gusturi aromate, noi iti propunem o reteta cu care nu vei da gres, potrivita pentru dupa-amiezile ultimelor zile de vara: Tarta cu prune si ghimbir. Prunele ne ajuta sa ne mentinem corpul si mintea sanatoase, avand un aport bogat de vitamina A, C, K, potasiu si fibre, iar ghimbirul iti va stimula digestia, fiind un puternic energizant.

Ingrediente:

500 gr prune

175 gr unt

175 gr zahăr

2 oua bătute

200 ml lapte

300 gr făină

½ linguriţă bicarbonat de sodiu

1  linguriţă praf de ghimbir

Mod de preparare:

Încălzeşte cuptorul la 200°C.

Aşază hârtie de copt pe suprafaţa vasului în care urmează să pregăteşti prăjitura, apoi unge hârtia cu puţin unt.

Taie prunele în jumătăţi şi aşază-le în vasul de copt cu faţa în jos. Între timp, topeşte untul şi zahărul la foc mic, până obţii un amestec omogen. Lasă-l să se răcească pentru 10 min., apoi adaugă laptele şi cele două ouă bătute.

Treptat, pune făina, bicardonatul de sodiu, ghimbirul şi amestecă energic până compoziţia devine fluidă.

Toarnă acest amestec peste prunele aşezate în vas şi introdu-l la cuptor timp de 30-40 min. până aluatul devine crocant şi auriu.

Se lasă să se răcească şi apoi se transferă pe un platou mare.

 

Adauga comentariu


× 5 = treizeci

Nu există comentarii încă.

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, 5.00 din 5)