Trucuri istete pentru a rezolva micile dezastre din bucatarie

Ni s-a intamplat tuturor sa ne dam seama pe la sfarsitul retetei ca tocmai am uitat sa punem un ingredient de baza sau ca am incurcat masuratorile si ne-a iesit cu totul altceva.

Cu toate acestea, exista cateva mici secrete care te pot ajuta ca, data viitoare cand ai parte de o astfel de patanie, sa intorci totul in favoarea ta si sa transformi o catastrofa culinara intr-o mancare absolut delicioasa.

Ai pus prea mult vin in sos

Ai vrut sa pregatesti un sos de friptura pe baza de vin, dar, din pacate, ai scapat prea mult alcool? Solutia este sa lasi sosul sa se gateasca mai mult, la foc mic, astfel incat aburii alcoolui sa se evapore.

Supa a iesit prea sarata

Daca ai scapat ceva mai multa sare in supa sau in ciorba tot ce trebuie sa faci este sa pui in oala un cartof curata si sa il lasi sa fiarba odata cu restul ingredientelor. Cartoful va absorbi excesul de sare. O idee la fel de puna este sa inlocuiesti cartoful cu o lingura de orez.

Ai uitat sa cumperi lapte batut pentru o reteta

Vrei sa pregatesti o prajitura in reteta careia ai nevoie de lapte batut? Solutia este la indemana (nu, nu trebuie sa te grabesti sa ajungi din nou la supermarket) - foloseste aceeasi cantitate de lapte dulce in care ai pus o lingura de suc de lamaie.

Voi ce alte trucuri cunoasteti? Asteptam sa ni le impartasiti!


Adauga comentariu


patru × = 32

Nu există comentarii încă.

VOTEAZA ARTICOLUL

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 voturi, 4.75 din 5)